Hem Väderkarta Vädertjänster Väderblogg Om oss Kontakta oss
ALICANTE Väder
RSS

Sommaren är snart här

26 Apr 2022

Sommaren är snart här

Vädret i Alicante hittills 2022 har inte varit det bästa. Man säger att det inte varit så kallt och ostadigt på 20 år. Det är förstås information som ska tas med en nypa salt, för lokalt så har vädervariationer förekommit och i vissa delar till och med helt ok.

En hel del nederbörd och blåsigt emellanåt är ett väder som präglat Alicanteregionen under vår och vinter. Men tillslut så vänder det - som det alltid gör! Från och med maj så ser nu vädret ut att återgå till det mer normala med stigande temperaturer, så även nattetid. Framför allt så blir regndagarna allt mer sällsynta och temperaturen i Medelhavet börjar så sakterligen att stiga. Man kan nog dock inte räkna med mer än runt 17 grader i vattnet, vilket inte skrämmer oss från nordligare breddgrader att ta oss ett dopp.

April april

13 Apr 2021

April april

Vårens väder i Alicante bjuder på stora variationer - precis som hemma i Sverige. Men vädret i Alicante i april är den period då det börjar bli varmare, även på kvällar och nätter.

Man ska heller inte bli förvånad om temperaturen plötsigt en dag ligger på dryga 20 grader, i solen ännu varmare. För den som inte bor året runt i på Costa Brava så kan det vara svårt att märka av att det faktiskt förekommer årstider. Man märker som sagt att det blir alltmer varmare. Klimatet stabliserar sig mer och mer. Det regnar mindre och det känns riktigt friskt i luften, till skillnad från i augusti då luften känns tung. Inte bara på grund av värmen utan för att det stått still vädermässigt. Man skulle liksom vilja vädra ut hela Alicante med omnejd och få in den fina och friska aprilluften. 

Klimattabell Alicante

Månad
Temp
Regndagar
Januari
14° / 7°
3 dagar
Februari
15° / 7°
3 dagar
Mars
17° / 9°
3 dagar
April
19° / 11°
3 dagar
Maj
22° / 14°
2 dagar
Juni
26° / 19°
1 dag
Juli
29° / 21°
1 dag
Augusti
29° / 22°
1 dag
September
26° / 19°
4 dagar
Oktober
23° / 16°
4 dagar
November
18° / 11°
4 dagar
December
15° / 8°
3 dagar 

Följ oss

Facebook

Nyhetsbrev

Länkar

Dagens citat: Lev livet!